• Announcements

    • jhxp

      Forums are online again after a maintenance.   18/03/17

      MTA Forums maintenance is completed, although some automatic time-heavy tasks are still in process and will be finished eventually in background. Expect some features such as Forum Search to not display all results until all processes are finished. Please let us know if you spot a forum feature that worked correctly before the maintenance but does not work anymore now. Thanks. --MTA Team
.WhiteBlue

[VPS] Server Ubuntu 16 problem

6 posts in this topic

Hello!

I have problem.
My system to Ubuntu 16 (64 bit)

Error pops up:

libssl.so.0.9.8: cannot open shared object file: No such file or directory
ERROR: Loading network library (net.so) failed!
Press Q to shut down the server!
Edited by .WhiteBlue

Share this post


Link to post

	
                    ʑoi  :u/:m/ttl/vl     i y 3              ʑTp  :0
                                                             ʑo t :se
                                                             ʑai i:d
                                                             ʑ================
                                                             ʑ:4Ru pless  h   m
                                                           aeʑ tpl
                                                             ʑ:4Rus9od l
                                                             ʑ:4St oe.
                                                             ʑ:4Anc tcslpe
                                                             ʑ:4I:mad9sgg
                                                             ʑ:4Seiiviio.-4
                                                             ʑ:4Gm ast
                                                             ʑ:4Qy  tse.csA ed:.
                                                           39ʑ)
                                                             ʑ:4Aoeelctot DB.et/
                                                           t.ʑuel
                                                             ʑ:4Setensatctnts
                                                             ʑ:4Tttset uwor l
                                                             ʑ:4T lfasfmd
                                                             ʑȠȠȠȠȠȠȠȠȠȠȠȠȠȠȠȠȠȠ
                                                           ȠȠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
	Segmentation fault (core dumped)                             ʑoi  :u/:m/ttl/vl

Share this post


Link to post

I have the same problem again.
I installed Debian 7 (64 bits) and I used this guide:

After installing the add-ons:
zip unzip ia32-libs lib32ncursesw5 lib32readline5 screen

Create user commands:
sudo adduser --system --group --shell /bin/bash user
adduser user sudo

Then, I am using this:
https://wiki.multitheftauto.com/wiki/Installing_and_Running_MTASA_Server_on_GNU_Linux

After starting the server bug:

MTA:BLUE Server for MTA:SA
libssl.so.0.9.8: cannot open shared object file: No such file or directory
ERROR: Loading network library (net.so) failed!
Press Q to shut down the server!

 

HELP!

Share this post


Link to post

You must make the *.so files executable with chmod just like you did to the file: mta-server. Try this for instance:

chmod -R u+x *.so

in the folder where your server is located.

Additionally you might also need to check if the file actually is in place as this could also be caused by missing ssl libraries. To solve that you may wanna run:

sudo apt-get install openssl libssl-dev


 

2 people like this

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.