Jump to content
  • 0

MTA:SA on Ubuntu


Lumia

Question

Hello everyone, i'm trying to get MTA:SA to work on Ubuntu 14.10.

I've managed to get GTA:SA to work with WINE and have installed MTA, but nothing happens when i click on Multi Theft Auto.exe

Is there anything i've missed/forgot to install?

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I've made progress, installed a development version of WINE

But now MTA crashes as soon as it launches

ERROR:

Version = 1.4.1-release-7093.0.000

Time = Fri Mar 20 00:28:20 2015

Module = C:\Program Files (x86)\MTA San Andreas 1.4\mta\core.dll

Code = 0xC0000005

Offset = 0x000CC128

EAX=00000000 EBX=0210BA78 ECX=0177F790 EDX=00000000 ESI=00000000

EDI=0177F8A4 EBP=FFFFFFFF ESP=0177F7B8 EIP=0184C128 FLG=00210246

CS=0023 DS=002B SS=002B ES=002B FS=0063 GS=006B

Link to comment
  • 0

Downgrade to the latest stable again and start MTA via command line (wine "Multi Theft Auto.exe") to get wine debug outputs.

Furthermore, MTA 1.5 will not support Wine, so you should think about alternatives such as VMWare player/workstation (MTA runs in VMWare better anyway).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...