Jump to content

RomaniaZ


crismar

Recommended Posts

logo.png

Cine suntem?

RomaniaZ este o comunitate înfinţată pe 13 Martie 2014, si are ca scop promovarea gamemodului DayZ cu sisteme originale, respectand limitele legale impuse de comunitatea VaveGames.

De ce noi?

Spre deosebire de alte comunităţi atât internaţionale dar si româneşti, serverul nostru respectă munca fostei comunitaţi VaveGames, folosind astfel ultima versiune lansata de ei fară a folosi influente de la versiunile decompilate ilegale.

Totodata, ne mândrim cu faptul că ne creem propriile scripturi şi resurse, şi cel mai important, încercăm pe cât se poate sa NU le permitem accesul pe server acelor jucători care au ca scop clar distrugerea amuzamentului celorlalţi.

Ce oferă serverul?

 • Un medium realist de supravieţuire cu o oarecare tentă de roleplay;
 • Un sistem avansat de asistenţă ce ne permite sa ne distribuim atenţia către toţi jucatorii;
 • Un sistem de crafting realizat special pentru a permite crearea de iteme;
 • Prezenţa banilor pe server putând achiziţiona diverse obiecte;
 • Un echilibru între jucătorii noi si cei vechi: zone non PvP cu iteme ce pot constitui un echipament bun pentru începutul jocului pe server;
 • Zone radioactive realizate special de către echipa noastră pentru a spori realismul scenariului în care este plasat serverul;
 • Modificări (într-un număr restrâns - ne mândrim cu scriptul nu cu modurile altora);
 • Updateuri si bugfixuri frecvente;
 • Influente RPG precum un sistem de nivele/bani creat de noi;
 • Un UCP unde jucatorii isi vor putea administra contul si unde isi vor putea vedea statisticile de cand joaca pe server;
 • Sisteme dinamice cum ar fi zone de protectie pentru baze (aparendu-ne astfel de ModSADb);
 • Un sistem administrativ care consta in peste 100 de comenzi create integral de noi;
 • Un sistem de notificari situat deasupra radarului care va va infoma in legatura cu statutul de supravietuire (pierderi de sange, nevoie de hrana, sugestii si sfaturi pentru sporirea duratei de viata);
 • Un sistem de inventar secundar implementat, alaturi de iteme noi cu diferite atribute (efecte vizuale, viteza jocului, gravitatia, controlul jucatorului etc.) cat si iteme precum lasere, franghii (posibilitatea de a lega un jucator), explozibili de diferite tipuri and so on;
 • Si multe altele!

Pe langa toate acestea, pe server se lucreaza la un sistem de misiuni inspirat din RPGurile deja cunoscute care va avea ca scop diversificarea jocului si crearea unui scop secundar pe langa supravietuirea intalnita pe toate server.

Se lucreaza de asemenea la un market unde jucatorii vor putea face comert cu iteme intr-un mediu protejat. Acest lucru se va baza in mare parte pe troc si va avea ca scop sporirea interactiunii non-PvP dintre jucatori.

Serverului prezinta multe alte scripturi si functii unice precum un sistem de eventuri, un sistem anti-cheat extrem de bine pus la punct (care protejeaza impotriva multiplicatului, hackurilor de sange si a floodurillor din chat - am observat ca exista un programel care pune 20 000 mesaje in chat in mai putin de 1 minut ducand astfel la blocarea serverului).

Suntem constienti ca multe din functii deviaza mai mult sau mai putin de la supravietuire catre un mod RPG, astfel serverul constituite ce imi place mie sa numesc un 'DayZ-RPG'. Recent am inceput sa compilez -TOATE- scripturile dupa o lovitura venita de la una din persoanele la care nu ma asteptam, anume un alt server de DayZ a decis sa-mi fure efectiv client-sideurile de pe server si sa le foloseasca, desigur fara un efect prea mare, pe langa acela ca serverul -Arata- la fel ca al meu.

In prezent comunitatea s-a dezvoltat pe toate planurile, numarand pana in prezent 500 utilizatori activi pe forum, o medie de jucatori de 40-50 zilnic in functie de momentul zilei, cu un record de 84 jucatori, si o existenta de aproximativ 5 luni.

SITE: http://romaniaz.net/

TEAMSPEAK3: ts.romaniaz.net

Sunt dispus sa accept scripteri pe server cu un nivel de experienta mai ridicat decat al meu.

Edited by Guest
Link to comment
 • 3 months later...
 • 1 month later...
Serverul e de kkt m-am jucat vreo 2 saptamania dupa care am Donat 10euro pt baza si vipitems si la vreo luna m-am plictisit si m-am gandit sa imi fac eu un server asa ca i-am carut lui Show Time(crismar) sa imi dea niste resurse dar el mi-a cerut 5euro/bucata i-am dat 10euro pe 2 resurse si dupa aia ma banat pe Forum si urmeaza si pe server :( bumele meu pe Forum e mihayy5 nu intrati pe server oricum am auzit ca se va inchide :(

Si as mai face asta cu altii 100 ca tine. M-am saturat de incapabili care-si fac servere si nu fac altceva decat sa ia playeri de pe serverele bune.

Spor.

Link to comment
Serverul e de kkt m-am jucat vreo 2 saptamania dupa care am Donat 10euro pt baza si vipitems si la vreo luna m-am plictisit si m-am gandit sa imi fac eu un server asa ca i-am carut lui Show Time(crismar) sa imi dea niste resurse dar el mi-a cerut 5euro/bucata i-am dat 10euro pe 2 resurse si dupa aia ma banat pe Forum si urmeaza si pe server :( bumele meu pe Forum e mihayy5 nu intrati pe server oricum am auzit ca se va inchide :(

Si as mai face asta cu altii 100 ca tine. M-am saturat de incapabili care-si fac servere si nu fac altceva decat sa ia playeri de pe serverele bune.

Spor.

Ba dc ai inchis serverul ?

Link to comment

Lovituri din partea unora de la care nu ma asteptam, reactii tipice: nu-s playeri, nici macar adminii nu mai sunt activi.

Am ajuns la 15 playeri MAXIM intr-o zi, nu suport sa-mi vad munca cu un picior in maro. Am asteptat, chiar am platit hostul pt. octombrie, cei de la host dintr-o greseala (a mea) mi-au suspendat VPSul, exact cat incercam sa rezolv problema salvatului de masini.

Cosnider ca asta a fost lovitura finala pentru mine. Am fost urati de multi, pentru progresul rapid facut, am fost atacati, pana cand in sfarsit am dezvoltat securitatea serverului si am avut 2 luni de liniste. Din pacate raul a fost deja facut, servere de 2 - 3 saptamni au aparut, jucatorii au plecat si am fost facut de cacao, 'are moduri mai smechere', m-am considerat pentru serverul meu un scripter, nu am fost owner, singurul lucru care m-a facut owner a fost faptul ca eu primeam donatiile.

Poate vi se pare greu de crezut, dar nu cred ca am avut ocazia sa ma JOC pe propriul meu server mai mult de 15 minute fara sa fiu intrerupt de ceva. Au aparut hackuri noi, am creat comenzi noi, in 2 ore facusem un anti-cheat de care pana si eu am fost uimit, pentru a proteja serverul in potriva unui bug din DayZ care practic ar fi ruinat baza de date.

Mi-am dedicat ore de munca zilnice din vara pentru a scripta, am incercat sa aduc experienta DayZ cat mai aproape de realitate, am facut un script inspirat din cunoscutul vG (clickul de pe jucatori cu tot felul de interaciuni), am facut misiuni, sisteme de nivele, sistemul anti-cheat, am muncit mai bine de 12 ore la perfectionarea unui script de protectie impotriva hackerilor care treceau prin baze. Se pare ca inainte, toti se plangeau de hackeri, dupa ce am facut scriptul, lumea a inceput sa se planga ca sistemul nu este bun.

Unii o sa ma judece, altii o sa creada ca mi-am scos banii si gata, nu mai am chef. Nu-i asa, in Septembrie cand numarul de jucatori a ajuns la un nivel patetic am mai platit hostul, chiar si acum VPSul e platit pana pe 1 Noiembrie, dar nu mai suport sa privesc in ce stadiu a ajuns munca mea. Am ajuns sa-mi vizitez forumul 1 data la 2-3 zile, serverul nici nu mai zic, ultima oare cand am intrat a fost pe 19 Septembrie.

Multi dintre jucatrii mei jucau si pe Mihailescu, ghiciti cum a decurs treaba ? 'Cine joaca pe alte servere are ban permanent'. Tipicul comportament tembel, egoist si demotivator pentru oricine. Inca un motiv sa urasc Romania, romanii si oamenii care nu sunt capabili sa deosebeasca munca de scripting cu munca de a descarca un mod si a forta oamenii sa plateasca 10 euro pentru un cacat de masina pe un server unde RPul e la nivel de RPG (si chiar mai slab), unde daca nu ai 25 masini esti un nimeni si unde detinatorul efectiv isi 'baga p**a in ma-ta' cand vrea, si prostii tot mai doneaza.

Recunosc, m-am mai pierdut cu firea, dar nu stiu daca am injurat vreun jucator legit pe server, un donator, sau pe oricine. Hackerii adeseori au avut un tratament aparte, sunt genul de om care dispretuieste din toata fiinta, oamenii care incearca sa foloseasca hackerii sunt unii dintre ei.

Mi-am stabilit in sfarsit o sursa stabila de profit si vreau sa-mi urmez visul in viata. Castig bani din Web Development, asta e jobul pe care vreau sa-l am in viitor, asta e facultatea pe care vreau sa o urmez, asta e lucrul pe care consider c-o sa-l fac toata viata.

MTA'ul pentru mine a fost un experiment care a devenit o pasiune. Cand am investit din timpul meu ca sa invat Lua si ca sa scriptez deja a devenit mai mult de atat.

Nu am sa redeschid serverul, nu am sa vand scripturile, bazele de date sau orice script dezvoltat integral de mine.

Link to comment

1. N-au domeniul meu;

2. N-au scripturile mele;

3. N-au experienta mea.

RomaniaZ n-o sa se redeschida, daca ei aleg sa-si faca servere cu numele asta, nu pot sa mai am asteptari de la comunitatea de MTA.

Toti isi fac servere in ideea c-o sa devina milionari, stiu ca m-am laudat de multe ori cu ce-am scos din server. Marea 'gramada' de bani n-am scos-o intr-o luna, perioada pe care cei mai multi isi fac servere, ci in timpul verii. Daca vor sa-si faca servere, macar sa n-o faca acum.

Link to comment
 • 2 months later...

Pacat ca Show sa lasat... Este un exemplu pentru toti , nu ca sa lasat... ci pentru ca a muncit pas cu pas la acest server... Sa lenevit la un moment dat... Dar si-a mai continuat munca cu bune si cu rele... La un moment serverul a picat de tot... Cativa playeriii ziua sambata vinerea erau ceva mai multi, era si normal incepuse scoala... Cu moralul la pamant nu a avut ce sa faca... Asa ca la inchis...Din cauza serverelor asa cum le numim toti ”serverele fantoma” ...

Asta e sper sa mai gasim oamenii ca el . O sa ne lipsesti Show!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...