Jump to content

Kiek laiko užsiemat programavimu?


Recommended Posts

Sveiki,pagalvojau seniai čia nebuvau na ir išties išvis retai čia lankausi nors planuoju lankytis dažniau,nes pradėjo vilioti MTA.

Tai paprasta diskusija kiek laiko apsoliučiai programuojate kokius skilus ivaldėt:

Aš..

2Metus sedėjau prie prie pawn,šiuo metu bandau perkasti C++ kas sekasi visai nelogai na ir dabar apie pora dienų meginu perprasti LUA kas sekasi taip sunkiai : x

Link to comment

Na aš tai LUA gal vidutiniškai, į mažesnę pusę moku, na o šiaip tai per pamokas mokėmės Pascal, tai lengvas man jis(na bent jau tiek kiek moku dabar :))

LUA ta ir dabar scriptinu, kuriu nediduką projektą, tačiau vis tiek nesuprantu kai kuriu dalykų, todėl ir naudojuos Scripting help forumu :D

Link to comment

Aš prieš kokius 7-8 metus pradėjau ant Game Maker eksperimentuot. Ten galima ir be programavimo kurti, bet, norint padaryti ką nors geresnio, reikia ir paprogramuoti, ir tam skirta GML (Game Marker language) programavimo kalba. Iš pradžių bandydavau paprastesniu būdu, o po to ir GML naudoti pradėjau. Tai buvo mano programavimo pradžia.

Po to, prieš 5-6 metus ir ant C programuoti išmokau. Vėliau pradėjau su Pawn ant SA-MP kurti gamemodą, bet nelabai ten ką ir padariau, tada išleido MTA SA DM DP1 ir pradėjau scriptint ant Lua. Tai, atrodo, daugiausiai mano naudota programavimo kalba. Neseniai dar ir Python truputį mokinausi, kad galėčiau ant Blender susikurti DFF import/export scriptą, bet taip jo ir nebaigiau.

Dabar stengiuosi vėl ant C susitelkt. SDL library atsisiunčiau, galvoju, reikia kokį žaidimą sukurti. Tik va, toks vaizdas, kad kintamieji konfliktuoja :) Dar su pointeriais kai kuriais atvejais būna sunkoka susigaudyt, bet paskaitau internete ir aiškiau pasidaro. Kadangi ketinu savo žaidimui pats sukurti 3D software grafikos variklį, tai bandžiau dar asembleriu mokintis, kad galėčiau juo labiausiai greičio reikalaujančias funkcijas sukurti, bet paskaičiau vakar ar užvakar apie C kodo optimizacijas, tai pamačiau, kad ir be asemblerio galima labai pagreitinti :)

O mokykloje su Pascal pradėjom prieš 3 metus mokintis, ir labai jau lengva buvo, turint programavimo patirties :)

Link to comment

Na cia istikro jau tu rimtas programeris ;D

Butu tikrai saunu isvysti ta kuriama zaidima tikiuosi jis neliks pradetu o bus baiktas,nes mano prakikoje as pavyzdziu pradedu darba ta diena yra tiek noro dirbti programuoti o kita diena viskas nebenori net ziuret i tuos kodus ir taip kokiam menesiui ;D

Link to comment

Žiūrint, ką laikysim rimtumu :) Programuodamas loginių įgūdžių įgijau daug, bet man irgi dažnai taip būna, kad pradedu ir nebaigiu. Nors jau kurį laiką būna truputį kitaip - pradedu, tada nusprendžiu, kad reikia pradėti iš naujo, "dar geresniu" būdu :) Vakar pavyko ant C rasti, ką ten negerai dariau, tai ir video neilgą padariau:

. Bet jau tada mačiau, kad programos kodas gana netvarkingas, tai ką tik vėl iš naujo pradėjau :) Tikiuosi, kad šis kelias bus "tikrasis", nors dažniausiai būna priešingai. Svarbiausia pradėti dirbti rimtai, nes mokyklą baigiu, tai pinigus juk kažkaip reikės uždirbinėti, o programuoti daug geriau, negu griovius kasti :)
Link to comment

del pinigu puses gal ir tiesa sakai,bet nezinau sieti gyvenima su programavimu nu kazkaip nelabai reikia tada visa laika skirti kompiuteriui bet C/C++ programmeriai kurie dirba kazkur rimciau tai tikrai uzdirba gana gerai,na tikekimes,kad pasiseks tau,beto taip visados ir buna,kad kai randi geresni buda pasiziuri i savo koda ai netvarkingas ai kitaip ir galiausiai ai darau is naujo ;D

Na vistiek linkiu sekmes kuriant zaidima,jai kazkiek pavyks sukurti patalpink "ChangeLog" cia gal dar kokia bandomoja zaidimo versija :?:

Link to comment

Ką tik įkėliau dar vieną video:

. Čia jau su tekstūrom, bet optimizacijos tai žiauriai reikia. Tokius dalykus su OpenGL būtų galima nesunkiai padaryt, bet jo naudoti dar nebandžiau. Be to, ir pačiam kurt piešimo funkcijas įdomu :)
Link to comment

Prieš savaitę pavyko su asembleriu sukurti pirmąją veikiančią funkciją, kuri tiesiog pakeičia kintamojo reikšmę. Tada pabandžiau ir atskirų pixelių spalvinimo bei horizontalių linijų piešimo funkcijas sukurti - irgi pavyko. Ir daug greičiau veikia, nei ant C. Tai va, reikėtų susikurti funkciją, skirtą trikampių su tekstūrom piešimui, o iš trikampių jau viskas gali būti sudėliota. Tik nedidelė problema atsirado. Po kelių savaičių pertraukos neištvėriau ir grįžau prie Minecraft, žiauriai geras žaidimas, negaliu sustot ir skirti bent dalį laiko programavimui :D

Link to comment
  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...