Player_4

Another map editor thread.

Recommended Posts

I've followed these instructions, and 2 things happen.

Either:

a) Black screen with chatbox and "Nightly SA Build 1.0" bottom right. That's all.

b) Same as above, except there is sometimes a progress bar with "0 out of 555 bytes complete". It's frozen and never moves.

I've waited for 10 minutes with no activity. Just the same old screen.

I've read about old "acl.xml" causing black screens, but I don't think it applies to fresh installs. Either way, deleting it then reinstalling the nightly build doesn't help.

This is "mtasadm-1.0-r574.exe".

Also, this is what is in the console

[19:08:55] ERROR: Couldn't find meta.xml file for resource 'editor' 
[19:08:55] Loading of resource 'editor' failed 
[19:08:55] Resources: 100 loaded, 0 failed 
[19:08:55] ERROR: Couldn't find resource map_editor. Check it exists. 
[19:08:56] ERROR: Couldn't find resource editor. Check it exists. 
[19:08:56] Server started and is ready to accept connections! 
[19:08:56] CONNECT: Player connected (IP: 127.0.0.1) 
* Connected! [MTA Deathmatch Server 1.0 [Windows]] 
[19:08:56] JOIN: Player joined the game (IP: 127.0.0.1) 

I would greatly appreciate any help getting the new map editor to work. Thanks.

PS. Apologies if this is the wrong section. I was unsure whether it was client or server related.

Share this post


Link to post
[19:08:55] ERROR: Couldn't find resource map_editor. Check it exists.

[19:08:56] ERROR: Couldn't find resource editor. Check it exists.

I wouldn't say there's any mystery at all... :mrgreen:

Download resources from here.

Share this post


Link to post

Thanks for replying. :)

I have downloaded "multitheftauto_resources-r97.zip" and extracted it to /mods/deathmatch/resources, as per the instructions. I even extracted it to /server/mods/deathmatch/resourcecache hoping something would happen.

resources.th.png

Inside the "editor" folder is:

exports.lua 1KB

freeroam.lua 1KB

meta.xml 1KB

Is this correct to have?

PS This was all done before I started the thread, so the original post still stands...

Share this post


Link to post

/mods/deathmatch/resources

/server/mods/deathmatch/resourcecache

Tried /server/mods/deathmatch/resources, though? That's where you should place it. ;)

Share this post


Link to post

Oh!

I guess I assumed since they were all zips, I shouldn't put folders in there. :oops:

Now I'm off to finally play with the new editor.

Thank you very much for your time, robhol.

Share this post


Link to post

No, resources can be either zips or folders - the former is of course easier to install, but the latter is of course much easier to work with for scripters.

And no problem. ;)

Share this post


Link to post
Did you unpack the folder 'editor'?

Already solved... do you even read threads before replying?

Share this post


Link to post

When i connect to my server:

[12:14:30] ERROR: Unable to start resource editor;  
[12:14:30] Server started and is ready to accept connections! 
[12:14:30] CONNECT: Sto connected (IP: 127.0.0.1) 

Help me plz

Share this post


Link to post

you need to put the folders inside "editor" in the "resources" folder

means:

the folders edf, editor, editor_gui, editor_main, freecam, move_cursor, move_freecam, move_keyboard, msgbox, tooltip all go into: /server/mods/deathmatch/resources

(yeah it's a bit confusing, but thats why it doesn't find a meta.xml for "editor")

Share this post


Link to post

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.