Jump to content

Jucătorii modului roleplay


benzema100

Recommended Posts

Întrebarea este simplă, răspunsul este complicat, câți jucători serioși și interesați de modul de joc roleplay (atenție, a nu se confunda cu modul de joc RPG !) au mai rămas pe această platformă, și de ce ? Ce vă determină să nu părăsiți această platformă ?


Sunt mai multe întrebări care ar trebuii să vă dea de gândit atunci când vine vorba de această platformă, probabil cea mai mare întrebare, cât și dilemă, ar fi cât mai avem de gând să stagnăm la situația curentă (care este prezentă de foarte mult timp). Probabil majoritatea v-ați obișnuit cu situația curentă, dar noi, persoanele care încă au mai rămas și încă speră și luptă pentru a îndrepta starea curentă ne este tot mai greu de crezut că lumea acceptă (într-un fel) chestia asta. 

Am deschis acest subiect pentru pură curiozitate, dacă, se mai află persoane serioase pe comunitate, sau dacă sunt persoane care vor să revină pe această platformă, dar nu au motivație din cauza serverelor deschise doar pentru a urmării anumite interese.

Probabil majoritatea vă veți gândii că ați găsit răspunsul și că este simplu, de exemplu, încercările repetate de a deschide un server cu gândul că se va schimba situația (la asta se gândesc și se rezumă majoritatea comunității românești), doar că este total greșit. 

  • În primul rând , pe această comunitate nu suntem o 'armată' atât de numeroasă, încât să acaparăm multe servere deschise, iar deschiderea unui alt server, poate fără sens, sau poate nu, nu va rezolva această problemă, ba din potrivă, va înrăutății situația cu, care ne confruntăm de-alungul anilor. Trebuie să gândim logic, din 30 de servere deschise și prezente în browser list (din care probabil 3-4 sunt populate cu peste 20+ jucători) majoritatea se ascund sub o iluzie de 'roleplay', dar defapt totul este un mare haos și construit într-un stil RPG.

 

  • În al doilea rând, totul ține de mentalitate, asta pentru a deschide un server de roleplay CORECT, maturitatea este cheia, la fel de importantă este și implicarea. Categoric, pot spune că o oarecare vină o au și serverele care sunt deschise doar pentru a atinge un interes, să mintă și să prostească publicul o anumită perioadă de timp, iar mai apoi să se închidă, sau, serverele care nu au nici un sens în server browser (cele cu 0 jucători de extrem de mult timp), sau nu înțeleg limbajul de programare si nu vor progresa fără inițiativă. Dar, nu asta este principala problemă, ci mentalitatea jucătorilor de pe această platformă. Toată lumea vrea să dețină un server, dar nu toată lumea are experiența necesară pentru a deține un server, sau o echipă pusă bine la punct (aici mă refer strict la persoanele care au avut ceva grad obținut prin donații și alte căi de genul, pe diferite servere, și se gândesc că ar fi mai bine să își deschidă un server). 

Posibilități sunt, dar dacă jucătorii refuză aceste posibilități și doar se plâng că nu există server pe care să poți face o acțiune roleplay corectă și plăcută și renunță la platformă este un mare minus, și asta este cea mai întâlnită, și cea mai mare problemă a acestei comunități. Din această cauză stagnăm, și vom stagna la acest nivel până la sfârșit. Fără inițiativa jucătorilor de a popula și a se distra pe un server capabil care să mențină o atmosferă roleplay, nu se va schimba nimic. Pentru a schimba o întreagă comunitate, prima dată trebuie să vă schimbați pe voi înșivă. Fiți voi cei care au încredere într-un anumit server, și trăiți cu impresia că se va reușii schimbarea acestui haos.

Fiecare jucător care trăiește cu această mentalitate contează, pentru că azi un jucător, mâine alt jucător și poimâine un alt jucător contează, mentalitatea se transmite dacă există motivație și se remarcă acest lucru. Asta rămane strict de voi, și aici mă refer la persoanele care s-au săturat de atâți ani să tot schimbe platforma favorită pentru a se putea distra pe un server de roleplay 'cum era odată'.

 

Voi ce părere aveți ? Cu cât mai multe păreri, cu atât mai bine. Dacă sunteți de acord cu mine, atunci haideți să schimbăm odată ceva.


 

Edited by benzema100
Link to post

În sfârșit cineva care a expus toate problemele actuale ale comunității de MTA din România. Este bine ca încă mai suntem câțiva care trăim cu speranța că vom putea schimba ceva la această comunitate. Probabil mulți au văzut ca situația cu toate platformele de San Andreas Multiplayer este una gravă, până și SA-MP - ul fiind absolut pustiu. Am cautat de-a lungul timpului, diferite mijloace prin care sa pot reînvia comunitatea, am încercat sa deschid un server, evident. Aveam totul bine pus la punct, gamemode destul de bine optimizat, forum, la fel, bine structurat. Din păcate, dacă nu ai influență în aceasta comunitate nu poți schimba nimic. Am ajuns în 2 luni de zile sa am 30 de membri pe server-ul de discord, cu promovare constanta prin diferite căi, exclus promovare de la influenceri. Fail total, 3 playeri pe server, dintre care toți 3 din Staff. Am renunțat la idee, am închis comunitatea și toate site-urile deschise pentru aceasta. Adevărul este crunt pentru noi, cei care încă sperăm, dar, având în vedere situația actuală, și noul trend, FiveM, RageMP, etc., comunitatea de mta din ro va fi ștearsă de pe fata pământului în vreo 2-3 ani, din păcate. Este strict părerea mea, poate ma înșel, poate nu. As vrea sa ne strângem mai mulți oameni și sa dezbatem acest subiect, și sa încercăm sa facem ceva, deoarece este păcat să pierdem atâția ani de distracție, și sa uitam aceasta platforma. 

Link to post

Din pacate nu prea cred ca putem face ceva doar in deschizand servere, si nu cred ca v-om putea face ceva prea curand avand in vedere ca daca scrii Romania in tabul de cautare pe MTA ai 30 de servere dintre care 25 de RP/RPG pustii, cea ce nu inteleg eu este de ce sunt aceste servere deschise de luni de zile fara jucatori dar care insista sa ramana deschise, de ce? Opinia mea e ca echopa MTA ar trebui sa stearga pur si simplu serverele nepopulate implementand un fel de algoritm, dar nu prea cred ca o sa vedem asa ceva prea curand.

Link to post

Ne-am pus și noi problema asta în calcul, ca serverele goale, uitate în server browser, să fiu șterse, dar din păcate acest motiv nu este destul de suficient și nu intră în termenii și condițiile platformei, sau să încalce o anumită regulă (înafară de leaking, care tot așa, nu este suficient pentru a închide / șterge din server browser un anumit server). @Vinyard poate spune mai multe despre asta. Și categoric, deschiderea unui alt server nu este o soluție în rezolvarea problemei. Popularea unui server capabil, din toate punctele de vedere ar fi o soluție, ca toți jucătorii care încă mai vor să activeze pe această platformă să se strângă acolo, doar că este foarte greu, iar majoritatea jucătorilor doar se plâng și evită acest lucru. Acum, nu vreau să sugerez că popularea serverului din care fac parte alături de @Vinyard și membrii staff-ului va rezolva problema (voi fi imparțial), dar poate fi un + adus comunității, din moment ce avem o experiență ce întrece limitele platformei, un gamemode extrem de bine lucrat și personal matur, cam așa a fost descris server-ul de ceilalți participanți ai platformei. Singura problemă a acestei platforme sunt lipsa jucătorilor, deoarece este vizibil că server pe care poți juca un roleplay liniștit există, sau vice versa, dacă dorești să joci RPG, tot există. De asta și crearea unui alt server nu ar îmbunătății starea în care ne aflăm.

Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...