Jump to content

Atata incompetenta..


cezz

Recommended Posts

Vreau sa va povestesc ce am patit pe un server de MTA popular din  Romania. Nu ma voi abtine sa va spun clar care este serverul pentru ca oricum aveti screenshot-uri mai jos. Este vorba despre serverul 'Romania Venom Roleplay' server care a strans 100 de oameni la momentul in care eu intrasem.

Ca sa incep vreau sa va spun ca acum aproximativ 3-4 luni, instalasem mta pentru prima oara. Am intrat pe un server, pe acesta mai precis, am reusit repede sa ma imprietenesc cu un admin, acesta urmand sa imi dea bani sa cumpar ce masina vreau. Aveam vreo 10.000.000 de lei pe acel server echivalentul a 2/3 masini scumpe. Mi-am cumparat frumos masini, am fost informat sa le parchez pentru ca altfel vor disparea. Toate bune, mergea perfect totul. Am renuntat la MTA, urmand sa ma reapuc de curand. Am reusit sa imi gasesc contul, am intrat pe acesta si am aflat ca am ramas fara masini. Am facut un raport, nu mi s-a spus nimic care sa ma ajute. Am trecut peste, am cumparat alta masina. Am parcat-o si pe aceea si am iesit de pe server. Cand am intrat urmatoarea data ghiciti ce, a disparut si aceea. * Doar ca de data asta m-am enervat, am facut un raport, mi-a fost raspuns repede la el cu un pm 'spune', nereusind sa il mai contactez pe admin neavand posibilitatea de a folosi functia de 'pm'. Am mai facut un raport la care am asteptat enorm de mult, pentru ca fiecare admin in parte imi prelua raportul, urmat de 'admin x a renuntat la raportul tau'. Am mai facut un raport, la fel... Am mai facut unu, am spus 'ma ajuta si pe mine un admin?'. Si aparent asa a mers sa prind un admin care sa vrea sa ma ajute. Doar ca ghiciti ce, acesta s-a enervat pentru ca aparent eu il luam la rost avand in vedere faptul ca nu prea cred ca avea el neaparat chef sa ajute. Mi s-a spus ca masinile nu trebuie parcate pe strada ci in garaje. I-am spus sa vina cu mine si l-am condus spre alta masina personala a altui jucator. Atat a trebuit sa zic, pentru ca in aproximativ 2 secunde a sters masina aia de pe server si automat din contul jucatorului, spunandu-mi dupa 'gata', de parca nu ar fi ceva importat pentru el. M-a intrebat dupa id-ul masinilor de parca ar trebuii mereu sa imi retin id-ul masinilor de parca era CNP-ul meu. I-am spus ca nu detin nicio informatie despre id-ul masinilor spunandu-mi repede ca este 100% vina mea si ca eu trebuia sa imi fac poza la /stats. Sa va mai spun ca l-am intrebat unde scrie si mi-a spus ca mai scrie, si citez "ocazional pe server".

* prin disparut ma refer la: disparut si de pe mapa si din 'inventar'.

V-am povestit asta ca sa intelegeti pe ce server donati si va pierdeti timpul. Daca despre asta este vorba pe serverele din Romania, inseamna ca MTA-ul chiar nu mai are nicio speranta la noi in tara.

dovezi:

non stop admini preluau raportul si dupa il lasau: https://imgur.com/9K1HIOx https://imgur.com/jaInFMF

alte dovezi aproape irelevante dar totusi: https://imgur.com/V7nqKqP https://imgur.com/oVnpKTp https://imgur.com/bkNibGr

Edited by cezz
Link to comment
  • Scripting Moderators

Din nefericire ai ajuns pe una din multele comunități a căror standarde și mentalitate sunt total opuse cu ceea ce înseamnă roleplay cu adevărat. Tocmai de genul acesta de comunități discutam în subiectul precedent și chiar îmi pare rău că ai ajuns să ai o experiență atât de neplăcută.

Nu este vina ta, din nefericire majoritatea comunităților se află la acest nivel cu privire la tot - pregătire staff, competențe, conducere, organizare, seriozitate și așa mai departe. Iar la fel cum ai intrat tu pe acel server și ai avut parte de o experiență de pe urma căreia ai rămas cu un gust amar, așa intră orice alt jucător care dorește să experimenteze platforma MTA și, la rândul său, ajunge să se confrunte cu aceleași lucruri ca și tine, ceea ce inevitabil duce la pierderea unui potențial jucător pentru comunitatea românească.

După cum am spus și anterior, problema este legată de faptul că nu prea există modalități prin care acest fenomen să fie stopat, altele decât creșterea conștientizării în rândul jucătorilor, educarea lor și, da, de acord cu ceea ce s-a mai spus, crearea unui proiect mult mai serios care să fie o alternativă adevărată. Problema este că în cazul primelor două abordări, rezultatele sunt inexistente pentru că persoanele care joacă pe acele comunități și în prezent formează o majoritate, nu văd ca fiind ceva greșit ceea ce fac și nu sunt interesate deloc de o schimbare.

Această platformă poate avea speranță în rândul jucătorilor români atâta vreme cât genul acesta de comunități toxice devin din ce în ce mai minoritate și infime, iar asta nu se poate face decât prin proiecte serioase, alternative bune și la standarde mult mai serioase decât cele din prezent. Doar că pentru asta trebuie în același timp interes și conștientizare din partea jucătorilor, atât de pe MTA, dar în special de pe SA-MP, iar în ambele cazuri chiar și simplul act de a convinge pe cineva să vină și doar să acorde o șansă este o adevărată provocare, un efort și un obstacol foarte greu de depășit, iar asta datorită celor prezentate de mine în celălalt subiect.

Știu că la momentul respectiv toată întâmplarea și experiența aceasta neplăcută te-au făcut să îți pierzi încrederea în platformă și te înțeleg perfect. Era anormal să nu fie așa dată fiind întreaga situație. Faptul că nu ai părăsit această platformă în ciuda celor întâmplate înseamnă de la bun început o îmbunătățire și un progres, oricât de mic ar fi el, și o speranță în plus că lucrurile se pot schimba în timp.

Apreciez faptul că ți-ai rupt din timpul tău și ai luat atitudine față de un fenomen care nu face nimic altceva decât să îngreuneze dezvoltarea comunității românești de MTA și chiar dacă majoritatea celor care joacă activ pe astfel de comunități nu frecventează acest forum, cu siguranță cei din exterior care vor fi interesați și vor ajunge prin această secțiune se vor orienta mult mai bine și vor evita această comunitate atunci când vor căuta un server în listă.

  • Like 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...