UDC

[HELP] engineLoadTXD / TXD file problem

Recommended Posts

So guys, I made my own mod, the DFF and COL file both work fine, but the TXD isn't loading, it returns this error

 

WARNING: UGAmodloader\client.lua:54: Error loading TXD @ 'engineLoadTXD' [objects/chests/chest.txd]

 

I use a modloader from the community, it works fine with the rest of mods, but this one has errors, I think the problem is from the TXD file, can anyone check it?

 

PS: I use .tga files in TXD

 

https://www.upload.ee/files/8647584/chest.txd.html

here is the TXD file

Share this post


Link to post

Here is the problem :

l1oyH0T.png

U need use every time 128 256 512 1024

Example :

metal resize to 1024x512

wood  resize to 512x256

gold resize to 512x256

Share this post


Link to post

It's still not loading, I don't know why..

 

nlYHLJq.png

 

 

Edited by UDC

Share this post


Link to post

@CodyJ(L) dude even with that program it's still the same.. no Texture, but this time, the TXD file is loaded.

Share this post


Link to post

Have you use the 1024×512 in 3dsmax or only resize?

Share this post


Link to post

I didn't resize them in 3Ds max I just resized them on the TXD @HunT

Share this post


Link to post

This should work; https://ufile.io/ii4ne (modified .txd). It doesn't error anymore, but if its not loading the texture onto the model, make sure that in 3DS the .dff has the following material bitmaps added on each element: 

metall.tga

wood.tga

gold.tga

These materials should be added on each respective surface you want said texture to apply on. In 3DS Max, press "M" and in the material viewer, the tC16nKE.png icon so you can click each surface and get the right material ID to edit. Any texture in the TXD has to be added as [texturename].tga in the DFF material selector, regardless of format.

Before modifying your TXD, it errored. I found no single TXD converter that was able to import it without throwing errors; fourCC or a bunch of warnings without resulting usable textures. Even the FourCC identification tool didn't understand the format of textures inside, what I think is that you added wrongly encoded texture files or those of a format TXD doesnt support, in some way. So if it still doesn't load as intended, it may be that some textures were lost, and that the named 3 aren't supposed to be the only ones. In that case, re-import your image files but don't load them in ambigious formats, save them as PNG or TGA before adding them to the TXD, preferably with a tool like Paint.NET. Adding them to the TXD is preferably to be done using Magic TXD.

*Note: if you still can't get it to work, please upload your DFF file so we can help you troubleshoot (the modellers amongst us).

@UDC

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.