Search the Community

Showing results for tags 'help'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Multi Theft Auto: San Andreas 1.x
    • Support for MTA:SA 1.x
    • User Guides
    • Open Source Contributors
    • Suggestions
    • Ban appeals
  • General MTA
    • News
    • Media
    • Site/Forum/Discord/Mantis/Wiki related
    • MTA Chat
    • Other languages
  • MTA Community
    • Scripting
    • Maps
    • Resources
    • Other Creations & GTA modding
    • Competitive gameplay
    • Servers
  • Other
  • Archive
  • Private Bugtracker

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Gang


Location


Occupation


Interests

Found 614 results

  1. this is the code(not the full code): function markerbelepkocsival() if isPedInVehicle ( localPlayer ) then local playerVehicle = getPlayerOccupiedVehicle ( localPlayer ) addEventHandler("onClientRender", root, paynspray1) addEventHandler("onClientRender", root, paynspray2) addEventHandler("onClientRender", root, paynspray4) guiSetVisible(GUIEditor.button[1], true) guiSetVisible(GUIEditor.button[2], true) guiSetVisible(GUIEditor.button[3], true) setElementFrozen ( playerVehicle, true ) playSound("1.mp3") showChat(false) showCursor(true) end end addEventHandler ( "onClientMarkerHit", merker1, markerbelepkocsival ) when i hit the marker, the panel will appear to everyone.. how to fix this? :c
  2. Hi, i have a trouble with my fuction . It's simply trigerred by hiting marker but the clue is that i want it to be trigerred ONLY ONCE like "onceTrigerredonMarkerHit". My code as an example : marker2=createMarker(3399.2,-1899.2,30.1,"corona",2,0,0,255,0) tr1=createVehicle(584,3357.5,-1956.8,31.29,0,0,90) tr2=createVehicle(515,3347.2,-1957,31.29,0,0,90) function open_smashb() ... function m() ... blowVehicle(tr) blowVehicle(tr2) end setTimer(m,2000,1) end addEventHandler("onMarkerHit", marker2, open_smashb)
  3. Ingles: My problem is the following I can not just one server, the others do not give me a problem, I already ask the owner and everything and he tells me that it is not a server problem but the MTA I already did the MTAdiag here is my pastebin https://pastebin.mtasa.com/553467985 If you can help me, I would appreciate it. I have about 1 month since I can not play that server in specific Thanks in advance Español: Mi problema es el siguiente No puedo solo a un servidor los otros no me da problema, ya consulte con el dueño y todo y me dice que no es un problema del server sino del MTA Ya hice lo del MTAdiag aqui esta mi pastebin https://pastebin.mtasa.com/553467985 si me pueden ayudar se los agradeceria ya tengo como 1 mes que no puedo jugar a ese servidor en especifico Gracias de antemano
  4. What wrong with this script? Error: script.lua:1: unexpected symbol near '?' How to fix this?
  5. So, first of all greetings. These days, i was trying to make a script that would allow you to create custom blips and save them to a database. The creation and saving (in the DB) part went well, but i am having problems when trying to load them back into the game. Here's part of the code that handles that: function loadOneBlip( ) local result = mysql:query_fetch_assoc("SELECT x AS x1, y AS y1, z AS z1, icon AS icons, size AS sizes FROM `blip`") --loading the data from the DB if result then while true do local row = mysql:fetch_assoc(result) --make it so i can select the data from a string if not row then break end --if there is no result end the operation local blip = createBlip( row.x1 , row.y1 , row.z1 , row.icons , row.sizes, 255, 0, 0, 0, 0, visibleDistance) --creating the actual blip outputChatBox("loading one blip (#"..blips..")", thePlayer, 255,255,255) --count them ingame to see if it loads completely blips = blips + 1 end mysql:free_result(result) else outputDebugString("blip failed",1) --something went wrong end end addCommandHandler("loadblip",loadOneBlip,false,false) addEventHandler("onResourceStart",root, loadOneBlip) And for more thoughts, yes, the connection to the DB is running good. The script is made serverside. And i also think i did something very wrong here, that being in when i execute the command, neither the blip gets created nor the error message display.
  6. Hi everyone, I need some help. I made a script wich creates screenshots and save them in a custom folder and the name of image is saved in database, but not in .xml file, because the script will be open for all players, and if each image made by player has a line in .xml file then will be a lot of lines...... i want that the server can open images even the images aren't in .xml file. How can I do that ?
  7. trollik75

    Blurry text

    Hello! I'm struggling with very annoying (at least for me) problem. Text in menu is blurry and there are strange curves around cursor. Also chat in-game is unreadable screenshot: Additional info: Windows 10 PRO 64bit I have DirectPlay turned on I have directx 9.0c I have newest GPU drivers GPU R9 390 CPU i5 6600
  8. So, first of all greetings. These days, i was trying to make a script that would allow you to create custom blips and save them to a database. The creation and saving (in the DB) part went well, but i am having problems when trying to load them back into the game. Here's part of the code that handles that: function loadOneBlip( ) local result = mysql:query_fetch_assoc("SELECT x AS x1, y AS y1, z AS z1, icon AS icons, size AS sizes FROM `blip`") --loading the data from the DB if result then while true do local row = mysql:fetch_assoc(result) --make it so i can select the data from a string if not row then break end --if there is no result end the operation local blip = createBlip( row.x1 , row.y1 , row.z1 , row.icons , row.sizes, 255, 0, 0, 0, 0, visibleDistance) --creating the actual blip outputChatBox("loading one blip (#"..blips..")", thePlayer, 255,255,255) --count them ingame to see if it loads completely blips = blips + 1 end mysql:free_result(result) else outputDebugString("blip failed",1) --something went wrong end end addCommandHandler("loadblip",loadOneBlip,false,false) addEventHandler("onResourceStart",root, loadOneBlip) And for more thoughts, yes, the connection to the DB is running good. The script is made serverside. And i also think i did something very wrong here, that being in when i execute the command, neither the blip gets created nor the error message display.
  9. I added this: to the nametag script.. but with 1-2 player working fine, and with more players, always show the chaticon.. How to fix this?
  10. I've recently reinstalled MTA, and connected to a server my friend plays on. It has a whopping 2gb on resources, it's has :~ ton of mods in the form of cars, skins, maps and even music. After finishing the download and waiting about 3m for my computer to load the files (my PC is a beater), MTA just crashed and gave me the following log: Version = 1.5.5-release-11790.1.000 Time = Wed Dec 20 11:15:34 2017 Module = C:\Users\Alexandre\Downloads\GTA San Andreas\gta_sa.exe Code = 0xC0000005 Offset = 0x00137D6E EAX=00000000 EBX=48AF7ED0 ECX=000051BB EDX=000146EC ESI=62F92598 EDI=00000030 EBP=000146EC ESP=0022F3E4 EIP=00537D6E FLG=00210202 CS=001B DS=0023 SS=0023 ES=0023 FS=003B GS=0000 I tried a second time, and the same thing happened. A thing of note is that pressing ESC yielded no response, and if i ALT-TAB'd, even on Windowed, MTA would just plain out crash. I have a modded GTA3.img but i don't think that's relevant as my friend has the same IMG file as me and he can connect just fine. Here is my MTADiag log: https://pastebin.mtasa.com/288186558 Thanks for the help in advance, - throwawayaccount619
  11. Hello everyone I am trying to send a image from MTA Server to my site, however, the file is always empty... I would like to ask a help to solve this. Thanks. Server.lua (MTA) function result(result,error) outputChatBox(tostring(result)) end addEventHandler( "onPlayerScreenShot", root, function ( theResource, status, pixels, timestamp, tag ) outputChatBox("take") callRemote ( "http://domain.com/idk.php", result, pixels ) end ) function doTakeScreenShot() takePlayerScreenShot( getRandomPlayer(), 320, 200 ) end setTimer(doTakeScreenShot, 2000, 1) idk.php (Web) include( "mtaphpsdk_0.4/mta_sdk.php" ); $input = mta::getInput(); $myfile = fopen("newfile.jpeg", "w") or die("Unable to open file!"); fwrite($myfile, $input[0]); fclose($myfile); mta::doReturn(true); Result:
  12. Need to contact mta pubg server owner
  13. so hello so i tried adding days and weeks but all i got was error and i can't figure way how to make days from hours and then weeks from days code: exports.scoreboard:addScoreboardColumn('time') local t = { } function checkValues( source,arg1,arg2) if (arg2 >= 60) then t[ source ][ 'min' ] = tonumber( t[ source ][ 'min' ] or 0 ) + 1 t[ source ][ 'sec' ] = 0 end if (arg1 >= 60) then t[ source ][ 'min' ] = 0 t[ source ][ 'hour' ] = tonumber( t[ source ][ 'hour' ] or 0 ) + 1 end return arg1, arg2 end setTimer( function( ) for _, v in pairs( getElementsByType( "player" ) ) do if (not t[ v ]) then t[ v ] = { ["hour"] = 0, ["min"] = 0, ["sec"] = 0 } end t[ v ][ 'sec' ] = tonumber( t[ v ][ 'sec' ] or 0 ) + 1 local min,sec = checkValues ( v, t[ v ][ 'min' ] or 0, t[ v ][ 'sec' ] or 0 ) local hour = tonumber( t[ v ][ 'hour' ] or 0 ) setElementData( v, "time", tostring( hour )..'h '..tostring( min )..'min.' ) end end, 1000, 0 ) function onPlayerQuit ( ) local playeraccount = getPlayerAccount ( source ) if ( playeraccount ) and not isGuestAccount ( playeraccount ) then local sValue = getElementData( source,'time' ) local hour = tonumber( t[ source ][ 'hour' ] or 0 ) local min = tonumber( t[ source ][ 'min' ] or 0 ) local sec = tonumber( t[ source ][ 'sec' ] or 0 ) setAccountData ( playeraccount, "time-hour", tostring(hour) ) setAccountData ( playeraccount, "time-min", tostring(min) ) setAccountData ( playeraccount, "time-sec", tostring(sec) ) setAccountData ( playeraccount, "time", tostring(sValue) ) end t[ source ] = nil end function onPlayerLogin (_, playeraccount ) if ( playeraccount ) then local time = getAccountData ( playeraccount, "time" ) local hou = getAccountData ( playeraccount, "time-hour") local min = getAccountData ( playeraccount, "time-min") local sec = getAccountData ( playeraccount, "time-sec") if ( time ) then setElementData ( source, "time", time ) t[ source ]["hour"] = tonumber(hou) t[ source ]["min"] = tonumber(min) t[ source ]["sec"] = tonumber(sec) else setElementData ( source, "time",0 ) setAccountData ( playeraccount, "time",0 ) end end end addEventHandler ( "onPlayerQuit", root, onPlayerQuit ) addEventHandler ( "onPlayerLogin", root, onPlayerLogin )
  14. I want create a help panel, with html, but i don't know how to make this.. Anyone can help?
  15. Hi, I added an event handler to my static image. but when I actually See the gif code : login = { label = {}, staticimage = {}, edit = {} } login.staticimage[1] = guiCreateStaticImage(557, 336, 400, 404, "imgs/window.png", false) login.staticimage[2] = guiCreateStaticImage(191, 314, 185, 57, "imgs/register.png", false, login.staticimage[1]) login.staticimage[3] = guiCreateStaticImage(14, 308, 167, 73, "imgs/login.png", false, login.staticimage[1]) ---- EVENT : addEventHandler("onClientMouseEnter",login.staticimage[2],function() guiSetAlpha(login.staticimage[2],0.8) outputChatBox("trigger in") end) addEventHandler("onClientMouseLeave",login.staticimage[2],function() guiSetAlpha(login.staticimage[2],0.2) outputChatBox("trigger left") end) guiSetAlpha(login.staticimage[2],0.2)
  16. i want save grid list rows to xml, and load from xml.. but how to make this?
  17. Necesito ayuda por favor! Hola gente, soy algo nuevo en esto de crear scripts, y estoy intentando crear un script de zombies, mediante slothbot, y a esos "zombies" o bots, quiero cambiarles las animaciones al caminar. A ver si me explico mejor, estoy intentando crear bots mediante slothbot, los cuales deben estar destinados a seguir a los jugadores. Hasta ahí todo bien, no es algo tan complejo. Mi problema es el siguiente: ¿Cómo puedo hacer para cambiar la forma en la que caminan dichos bots? ¿Hay alguna forma de cambiar su animación al atacar/caminar? Gracias por su tiempo gente, un saludo grande!
  18. i want make a joinquit script, but i want the join, disconnect..etc messages show in right side, like killmessages, it is possible? if yes, how??
  19. Hello! I have a server and lot of player complaining, because the bullet sync is bad. If i have little FPS, other players can't kill me. (very difficult) How can i fix that problem? Whit this MTA settings, maybe? - bullet_sync - player_sync_interval - ped_syncer_distance - latency_reduction What is the best settings?
  20. ALGUÉM PODERIA ME PASSA LINK DE ALGUM MOD PARA MTA PARA QUE PAGA A FIANÇA DO PLAYER PRESO ?
  21. Hello everyone! I am new to this scripting stuff so I am looking for help. For the last few days I have been trying to make work SetElementModel and have no success. What I want this script to do is to change one vehicle to another while you are driving it. Any suggestions? Here is link to the site- https://wiki.multitheftauto.com/wiki/SetElementModel. Also here is the code I used. addCommandHandler ( "changeveh", function ( thePlayer, command, newModel ) local theVehicle = getPedOccupiedVehicle ( thePlayer ) newModel = tonumber ( newModel ) if theVehicle and newModel then setElementModel ( theVehicle, newModel ) end end )
  22. ..this is not the full code from my nametag: when i press 'T', the chaticon appear on everybody.. how to fix this? i want, when a player, or me press 'T', the ballon show just on the player, or on me, not on everyplayers... sorry for my terrible english .. :c
  23. Hello everyone! I am new to this scripting stuff so I am looking for help. For the last few days I have been trying to make work SetElementModel and have no success. What I want this script to do is to change one vehicle to another while you are driving it. Any suggestions? Here is link to the site- https://wiki.multitheftauto.com/wiki/SetElementModel
  24. xyair12

    no servers appear

    Hi, how are you friends, I have a problem. When I open the MTA and inside server browsers and no servers appear, there is no server help. thanks.
  25. Zero123

    Help pls

    Because when I want to add a group in acl from my admin panel I get this Error adding objet 'user.Zero' to group 'Moderator' Help pls