• Announcements

    • jhxp

      Forums are online again after a maintenance.   18/03/17

      MTA Forums maintenance is completed, although some automatic time-heavy tasks are still in process and will be finished eventually in background. Expect some features such as Forum Search to not display all results until all processes are finished. Please let us know if you spot a forum feature that worked correctly before the maintenance but does not work anymore now. Thanks. --MTA Team

csiguusz

Members
  • Content count

    500
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About csiguusz

  • Rank
    Playa Partner
  • Birthday 27/09/95

Details

  • Location
    Hungary
  • Interests
    lua! :)
  1. Szia! A wiki is pont az írja, bár lehet kicsit félreérthető, mint amit te mondasz: minden resource-ban egy dbConnect és aztán az egészben azt használod. Szóval jó az úgy, ahogy te gondolod. A lényeg, hogy egy resource-on/szkripten belül ne csatlakozz fel illetve le sokszor, amikor ez elég lehet egyszer is.
  2. Ha van error, tudod mi a hiba, van mit javítani . Kipróbáltam: addCommandHandler áthelyezésével és a helyes összefűzéssel 1.4 alatt lefutott nekem.
  3. Az addCommandHandler van csak rossz helyen. Ugye amikor a parancsot hozzá akarod rendelni az azt kezelő GPS nevű függvényhez az első sorban, a GPS függvény még nem létezik, az csak a következő sorokban lesz definiálva. Illetve hiányzik két pont az 5. sorban a distance után. De a hibát ki kellett volna írnia neked is. MTA Script editor csak a lua hibákat írja, egyéb szkriptelési hibákat mindig debugscript 3-mal nézz, mert a szerver konzol (a fekete ablak) és a log csak a szerveroldali hibákat írja, a kliens oldaliakat nem. A konzolban, logban csak akkor érdemes keresgélni ha az adott szkript el sem indul mert például rossz meta.xml esetén csak oda írja a hibát. A debugscript használatához jelentkezz be adminnak a szerveren, majd chatbe írd be hogy /debugscript 3. Ezután alul fogja írni a hibákat. Kikapcsoláshoz használd a /debugscript 0 parancsot.
  4. Megesik az ilyen, nincs mit .
  5. Érdekes. Csak két dolog jut eszembe, ami azt okozhatja, hogy "be sem villan": guiSetEanbled ( gomb, false )-t állítottál rá, vagy az ablakra, amin van vagy valami átlátszó dolog került a gomb elé így arra kattintgatsz, nem a gombra. Nincs a háttérben valami teljes képernyős kép mondjuk? Amit nem tüntettél el, csak átlátszóvá tetted? A kódod megmutatása pedig továbbra is segítene.
  6. Csak egy szervernél, vagy az összesnél van ilyen? Tűzfal kiengedi a játékot?
  7. Nem igazán értem a problémát. Ha bemásolnád ide a kódot/kódrészletet, úgy könnyebb lenne.
  8. Szívesen. Örülök, hogy sikerült.
  9. getPedOccupiedVehicle tudod ellenőrizni hogy járműben ül-e a játékos vagy nem.
  10. Bemásolsz ide 200 sor kódot és mellé írod, hogy bírjam működésre, nem semmi... Esetleg mi a baja mit csinál, pedig mit kéne neki? Hibaüzenet, bármi egyéb infó? Mert 200 sort nincs kedvem átnézni, megérteni hogy működik majd hibákat keresni és javítani őket. Ennyire én sem érek rá.
  11. Ugyanaz működhet itt is. Itt a 6.sort kell módosítani. ( egy "or 0" kell a végére )
  12. Azért másolta be azt a sok kódot, hogy a 247. sort, meg az összes többit is mindenki megnézhesse magának. De az a kódhoz ne a sima "Code" taget használjuk, ha van külön "lua" is. Az szépen ki is színezi. A hibához: A hiba jelentése: egy számot próbáltál össehasonlítani egy logikai típussal (true/false). Gondolom alapból a "job" element data nincs beállítva ezért false a job ott. Megoládás lehet a 243. sor módosítása erre: local job = getElementData(getLocalPlayer(), "job") or 0
  13. Az onClientGUIClickeventet kezelő függvénynél az első paraméter (itt a source) az az, hogy melyik egérgombbal nyomták meg a gombot, nem egy játékos. Gondolom azt akarod arréb rakni, aki megnomyta a gombot, tehát használj source helyett localPlayer-t vagy getLocalPlayer()-t. A kliensoldali skinváltás meg szerintem nem lesz szinkornizálva, vagyis a többi játékos nem fogja úgy látni a skint, csak az, aki a gombot megnyomta. De ez nem 100%, ki kell próbálni. (setPedSkinhelyett pedig inkább setElementModel-t érdemes használni)
  14. Nincs mit.
  15. Értem a problémát, pont ennek a megoldására van az utfLen. Biztos az enyémet használtad, frissítetted a resource-ot? Mert én kipróbáltam és működik rendesen.