Mega9

Members
 • Content count

  223
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Decent

About Mega9

 • Rank
  Trick
 • Birthday 19/09/1996

Details

 • Location
  Croatia

Recent Profile Visitors

845 profile views
 1. Radim ja Balkan community s jednim kolegom. srpija do dokya
 2. Povratak otpisanog!

  Može, režem se žiletima svakodnevno pa zašto ne i to.
 3. Pitanje

  dobra mala
 4. Povratak otpisanog!

  Napusti Larinu igraonicu.
 5. MTA lag on menu

  Happens to me as well on 2 different machines running Windows 10, especially when first opening Options. Can provide MTADiag if needed to help further inspect the cause.
 6. Povratak otpisanog!

  Who?
 7. Map to Lua converter

  Your posts did make me wonder, was this really the case, so I run a little test of my own to prove or disprove the theory. I have no idea how it's done in MTA's source code, nor did I bother to look, but I took it upon myself to find out through real example. Testing environment setup as follows: Latest editor definitions from nightly.mtasa, no edits or tweaks whatsoever Client&Server build: v1.5.3-release-11225 Running resource during the time of testing: none, apart the resource being tested A map with random 12k objects No world movement, no camera movement, MTA minimized Lua map converted with OP's website, without blips attribute (I also highly suggest removing the said feature as it may cause significant changes in performance & loading times) & ran client side Server FPS Limit: 60 Results: .map: .lua Conclusion: .map is just fine as it is, but .lua allows better manipulation, the very important one being able to load a .lua map with async based on priority, and minimizing client side creation lag or prioritizing other server objects over other less important things Hope this clears up some of the confusion. Keep in mind this was a very basic test without much fiddling around, if someone could confirm it by doing their own please do.
 8. Need a Job?

  I do my own management, thank you @xeon17
 9. Skill Arena RP [First Present]

  Nisam ja Customer Service
 10. Skill Arena RP [First Present]

  Vidiš nama je opet nepojmljivo da možeš uzeti mod, promijeniti logo i biti uspješan jer se mi ovdje patimo skriptajući da bi na kraju imali jako malen broj igrača koji su iovako sjebanog mentaliteta, pogotovo balkanci, jer prvo što naprave kad uđu u mali server je "daj rank, auto, 1000000" i to je sve. Nemojte odustajati od MTA, natjerajte ih da prijeđu, bit će privikavanja, ali bit će vam zahvalni što ste se riješili SAMPovih limita.
 11. Skill Arena RP [First Present]

  Nigdje u svojim postovima nisam imao namjeru biti ironičan, već sam vam davao kritiku koju ste nadam se shvatili ozbiljno jer vam je rizik s tim skriptama i tim brojem igrača velik. Valjda znate da MTA bez problema ide do 4k slotova, a vama se server često puni do 1k, što znači da biste trebali i više slotova na MTA. Definitivno bih vam rekao svaka čast što pokazujete samperima da je mta dosta bolji i efikasniji, ali ne želite da vam se cijeli dedicated sruši istoga trenutka kada i otvorite server i stvorite odmah crnu sliku o sebi i MTA. Nemam vas namjeru kritizirati bez razloga, jer niste mi konkurencija nit me briga, ali vam govorim iskustva iz prakse koja sam vidio i doživio koja uvelike mogu otežati igranje na serveru.
 12. Skill Arena RP [First Present]

  A što točno pozitivno bih trebao reći? Imali ste moju potpunu podršku do trenutka kada sam vidio ovo. Ne znam tko je taj N0ne, niti me zanima, ali ako je imalo iskusan u Lua i modovima koji vrte stotine igrača simultano, možda i izvede neku magiju koja vam neće srmzavati server, ali s Valhallom teško. Taj mod nikada nije vrtio veliki broj igrača, a onda i kad je bio na svojim vrhuncima, nije se proslavio zbog loše optimizacije. Imaš živući primjer ljudi koji "nisu retardi", napravili server od Valhalle, iako su puno toga izmijenili dalje je ostao komad govneta koji jedva prikuplja 100 igrača. Iako sam napisao da nije hejt, opet si to shvatio kao da je, ali šta da ti radim, mogao si ne znati da ti skripter koristi ukradene skripte i davati mu pare za to, ali sama činjenica da znate već puno govori o interesima servera.
 13. Skill Arena RP [First Present]

  Razočaran sam. Iskreno sam se nadao da ćete napraviti nešto hvale vrijedno. Kao prvo, očiti znakovi Valhalle, što znači da gamemod ne radite from scratch. Community skripte, iako nije neka velika stvar, server koji bi potencijalno držao tisuće igrača u isto vrijeme ne bi si trebao dopustiti korištenje besplatnih javnih skripti. Ne znam u kojem trenutku ste pomislili da će korištenje Valhalle, oG, uG ili koji god derivat istog ste koristili, biti dobra ideja? Vama je očajno potreban kod visokih performansi s naglaskom na asinkronu logiku koja će biti neizbježna kod tolikog broja igrača, a Valhalla je sve samo ne visokih performansi. Vjerujem da imate i više nego dobar budžet kako biste ostvarili unikatnost i originalnost. Nadam se da vam taj profesionalni skripter ne maže oči pizdarijama i da zna što radi, a ako to nije slučaj, savjetujem potragu za novim. Bez ljutnje, nije hejt post, jednostavno nisam mogao vjerovati što vidim...