Jump to content

turret001

Moderators
  • Posts

    378
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Community Answers

  1. turret001's post in sebepsizce trainer tarafından banlandın yazıyor nedenini anlamış değilim. was marked as the answer   
    arka planda çalışan başka bir program/hile yüzünden yasaklanmışsın. eğer başka bir oyun için bile olsa hile açtıysan ve bunu açık bıraktıysan anti hile sistemine takılmış olabilir. 
    2 gün sonra yasaklaman otomatik olarak kalkacak
  2. turret001's post in İp sıralaması was marked as the answer   
    merhaba, sunucunu uzun süre kapalı tutarsan IP konumunu kaybedersin. bunu değiştirmenin/sunucunu eski IPnin yerine taşımanın bir yolu yok ne yazık ki.  sunucun açık ve aktif kaldıkça tekrar eski pozisyonuna yükselmeye devam edecek.
     
  3. turret001's post in MTA Servers are closed was marked as the answer   
    sunucu listesinde kısa süreli bir sorun olduğu için serverlar gözükmemiş. bir dahaki sefere girmek istediğin sunucunun direkt IP adresi ile bağlanabilirsin.
  4. turret001's post in MTA'dan sebepsiz ban yedim. was marked as the answer   
    merhaba, bu konuyu Ingilizce olarak Ban Appeals bölümüne açman lazım. ban itirazlarına orada bakılıyor.
    açacağın konuya serial adresini de eklemeyi unutma.(oyun icinde F8e basıp, açılan pencereye serial yazarak adresini öğrenebilirsin)
    çeviri için translate.google.com kullanabilirsin.
  5. turret001's post in Hesapları sıfırlama was marked as the answer   
    eğer yetkilerini silmek istiyorsan acl.xml içinden silmen gerekiyor
  6. turret001's post in Client Verification Failed? was marked as the answer   
    MTA forumlarına hoşgeldin, konun Türkçe olduğu için Türk forumlarına taşıdım. Forumun geneli İngilizce konuşma zorunluklu, sadece Turkish forumlarda Türkçe konu açabilirsin.
     
    Hatana gelirsek: 
    CD19 "Müşteri doğrulaması yapılamadı!" hatası alıyorsanız ya da sunucuya bağlanmaya çalışırken CC23 "Bağlantı zaman aşımına uğradı" hatası alıyorsanız şunları kontrol edin:
    -İnternet sağlayıcınız Turkcell Superonline mı? (https://www.superonline.net/)
    -Bağlanmaya çalıştığınız sunucu OVH tarafından mı host ediliyor? (Öğrenmek için sunucu IPsini bu siteye girin https://www.abuseipdb.com/ ve Domain isminde OVH.com yazıp yazmadığına bakın)

    Eğer üsttekilerin her ikisi de doğruysa, Superonline yüzünden bağlantı sorunu yaşıyorsunuz. Superonline, kendi backendinde yaptığı bir hatadan/kısıtlamadan dolayı sizinle sunucu arasındaki trafiğin geçişine izin vermiyor, sunucu, doğrulama paketlerinizi alamıyor. Lütfen internet hizmet sağlayıcınız ile iletişime geçip onlara bu sorunu anlatın.


    Not: Eğer bütçeniz karşılıyorsa bu sorunu geçici olarak çözmek için VPN kullanabilirsiniz. Tercihen ExpressVPN, Private Internet Access ya da Windscribe. Lütfen bunu kesin çözüm olarak kullanmayın. Superonline'ı arayın ya da şikayet oluşturun, başkalarında da bu sorunun çözülmesi için harekete geçin.
     
    Bu sorunu senin dışında birkaç kişi daha yaşadı, hepsi şikayette bulundu. Eğer Superonline kullanıcı isen ve şikayette bulunursan, dikkate alırlar. 
    Şimdilik başka sunucuda oynamaya çalış (OVH tarafından hostlanmayan bir sunucuda) veya yukarıda ismini verdiğim VPNlerden satın alabilirsin geçici olarak.
  7. turret001's post in Global List not visible was marked as the answer   
    should be fixed.
    redirecting servers are undesired so we won't be whitelisting any more of your IPs. please stick to the two servers you've got.
  8. turret001's post in mta is crash was marked as the answer   
    bilgisayarını bir antivirüs programıyla taratmanı öneririm, ardından MTA'yı, Program Ekle ve Kaldır'dan silip tekrar kurmayı deneyebilirsin.
  9. turret001's post in CC23 Error / CC23 Hatası was marked as the answer   
    Sorun discord üzerinden çözülmüştür. 
    Çözüm:
    servicing.bat dosyası "yönetici olarak çalıştır" şeklinde çalıştırılarak sorun giderildi.
  10. turret001's post in Sunucuyu Map Editöre Çevirme was marked as the answer   
    esenlikler, mtaserver.conf dosyasının en altına inerek şu yazıları bulun: 

    kırmızı çerçeve içerisine aldığım satırdaki "play" yazısını "editor" ile değiştirin. sunucu her açıldığında otomatik olarak map editör açılacaktır
  11. turret001's post in KAPLAMA HATASI ÇÖKME was marked as the answer   
    ingilizce olarak şuraya açtığın konuya Sarrum cevap yazmış:
     
    Modlu GTA kullandığın için bu sorunu yaşıyor olabilirsin, temiz, modsuz bir GTA kurup tekrar dene.
     
  12. turret001's post in MTA İNTERNET SORUNU was marked as the answer   
    merhaba, MTA forumlarına hoşgeldin. 
    "internetim güzel çekiyor" demişsin, büyük ihtimalle WiFi adaptörü kullanıyorsun. kablosuz bağlantı her zaman güvenilir olmuyor, kablolu bağlantıya geçmeyi deneyebilirsin. internette gezinirken yaşadığın anlık bağlantı kesilmeleri o kadar etki etmez fakat canlı oyunlarda paket kaybı yaşandığından dolayı oyundan atması normal.
  13. turret001's post in Sunucumdaki oyuncu sayısı gözükmüyor was marked as the answer   
    sunucu listesinde anlık hata olmuş olabilir, hâlâ devam ediyor mu bu sorun?
     
    EDIT: cevap almadığım için sorunun, o anlık yaşanan genel bir sıkıntı olduğunu varsayıyor ve konuyu kapatıyorum. eğer bu sorunu yaşayan başka birisi olursa yeni konu açabilir.
  14. turret001's post in CD46 HATASI was marked as the answer   
    CD46 (iqvw64e.sys) büyük ihtimalle bilgisayarınızda 'savunmasız' driver ya da bir virüs var.

    çözüm:
    C:\Windows\system32\Drivers\ klasörüne gidip içinde iqvw64e.sys diye bir dosya var mı diye kontrol edin, eğer varsa bilgisayarınızdaki bütün intel driverları güncelleyin.

    YOKSA:
    C:\Users\kullanıcıadın\AppData\Local\Temp\ klasörü içinde iqvw64e.sys dosyası var mı diye kontrol edin, büyük ihtimalle orada bulacaksınız. burada bulduğunuz iqvw64e.sys dosyasını silin. eğer "program kullanımda" uyarısı alırsanız o dosyayı sağ tık > kes diyerek başka bir yere taşımayı deneyebilirsiniz, ya da şu programdan yararlanarak silebilirsiniz. https://www.wisecleaner.com/wise-force-deleter.html

    Eğer AppData klasörünü göremiyorsanız açık olan pencerede yukarıdan Görünürlük > Gizli dosyaları göster seçeneğini işaretleyebilirsiniz. (alttaki ekran görüntüsü)

    bu dosyayı kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı kapat aç yapıp oyuna bağlanabilirsiniz.

  15. turret001's post in MTA sunucusunda ki serial bilgisayarın hangi donanımına bağlıdır? was marked as the answer   
    serial değiştirmek izin verilen bir şey değil, değiştirirsen MTAdan yasaklanma riskin var. konuyu kilitliyorum. Serialler hakkında daha fazla bilgi almak için: https://wiki.multitheftauto.com/index.php?title=TR/Serial
     
    özetle: serial değiştiremezsin, değiştirmenin bir yolunu bulursan da yakalanınca ceza yersin
  16. turret001's post in Hane Gaming Saçmalığı was marked as the answer   
    sunucu sahiplerinin sunucularını nasıl yönettiği konusunda (aşırı ekstrem bir durum olmadıktan sonra) MTA takımının karışmaya yetkisi yok. ileride daha kaliteli sunucularda oynamanız dileğiyle.
  17. turret001's post in Din'i Değerlere Küfür Ediliyor. - Religious values are being insulted - was marked as the answer   
    sunucu sahiplerinin sunucularını nasıl yönettiğine MTA takımı karışmıyor. daha kaliteli sunucularda oynayarak bu tarz sorunlarla karşılaşmaktan kurtulabilirsin.
  18. turret001's post in Mta map editör sunucusu açma? was marked as the answer   
    merhaba, MTA forumlarına hoşgeldin.
     
    MTA'nın kurulu olduğu klasöre gidip MTA Server.exe'ye çift tıklayarak MTA sunucunu başlatabilirsin fakat arkadaşının da girebilmesi için modem arayüzünden port yönlendirmesi yapman gerekiyor. 
    yönlendirmen gereken portları, MTA Server.exe'ye çift tıkladığında açılan komut ekranına openports yazarak görebilirsin. bu komutu konsola yazdığında portlarının doğru yönlendirilip yönlendirilmediğini de sana söyleyecektir.
    doğru yönlendirilmiş portlar şöyle yazar:

    portlarını yönlendirdikten sonra bu komut ekranına start editor yazarak map editörü başlatabilirsin. arkadaşın da bu sitede yazan IP adresin ile sunucuna bağlanabilir.
  19. turret001's post in Error !! was marked as the answer   
    MTA ve GTAyı silip tekrar yüklemeyi denedin mi? 
  20. turret001's post in Dirext 9 hatası was marked as the answer   
    şu videoda anlatılanları dener misin? 
     
  21. turret001's post in SERVER was marked as the answer   
    merhaba, MTA forumlarına hoşgeldin.
    sunucunun yaptığı satışlar ve topladığı bağışlar sunucunun sorumluluğundadır.
     
    eğer parayı 'bağış' adı altında aldıysalar para iade etme zorunlulukları yok. direkt olarak satış yaptılar ise (eğer imzaladıysan) satın alma sözleşmesi gereği hakkını mahkemede arayabilirsin. fakat herhangi bir sözleşme veya anlaşma imzalamadıysan yapabileceğin bir şey yok.
     
×
×
  • Create New...