MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Post your problems and questions regarding MTA:SA Client here.

Moderators: Scripting Moderators, Moderators

MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby _Vincent_ on Fri Apr 27, 2012 3:07 pm

Hello :)
After update to 12.04 from 11.10 MTA installation broke :|
Singleplayer works, when running from the console I get some weird error codes.
  1.  
  2. nikita@nikita-EP43-S3L:~$ cd .wine/drive_c/Program\ Files/MTA\ San\ Andreas\ 1.3/
  3. nikita@nikita-EP43-S3L:~/.wine/drive_c/Program Files/MTA San Andreas 1.3$ wine Multi\ Theft\ Auto.exe
  4. fixme:ole:CoInitializeSecurity ((nil),-1,(nil),(nil),0,3,(nil),0,(nil)) - stub!
  5. fixme:wbemprox:wbem_locator_ConnectServer 0x145c18, L"ROOT\\CIMV2", (null), (null), (null), 0x00000000, (null), (nil), 0x32f880)
  6. err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Rockstar Games\\GTA San Andreas\\gta_sa.exe" failed, status c0000022
  7.  

Necessary fonts are installed.
cegui.log in MTA San Andreas/MTA doesn't exist, so I can't get what's wrong.
Maybe some people would be able to help me so that's I'm writing this post.
P.S.
The solution seems to be found by Blokker_1999!
Last edited by _Vincent_ on Fri May 04, 2012 1:17 pm, edited 1 time in total.
_Vincent_
Russian Section Moderator
 
Posts: 682
Joined: Wed Aug 26, 2009 12:30 pm
Location: Russia, St. Petersburg

Re: MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby diegofkda on Sat Apr 28, 2012 10:37 am

Heh, Ubuntu isn't the best OS to play executable games, over all MTA, isn't there any Windows compatibility mode in Ubuntu?
"Don't cry if you fall, anyway God will bless you", Michael Sweet, 1989
Image
Image
User avatar
diegofkda
Spanish Section Moderator
 
Posts: 1835
Joined: Sat Oct 02, 2010 2:03 pm
Location: Santiago, Chile
Gang: The FP Team

Re: MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby _Vincent_ on Sat Apr 28, 2012 12:22 pm

Well, the only way to play games there is through 'Wine', so that's what I do.
And what's more - I reinstalled the OS, to make the installation 'fresh', but it's all the same - singleplayer works, MTA doesn't.
Sad :S
_Vincent_
Russian Section Moderator
 
Posts: 682
Joined: Wed Aug 26, 2009 12:30 pm
Location: Russia, St. Petersburg

Re: MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby Kenix on Sat Apr 28, 2012 3:01 pm

User avatar
Kenix
Russian Section Moderator
 
Posts: 3771
Joined: Wed Apr 07, 2010 8:23 am
Location: Russia, Saint-Petersburg
Gang: MTA Roleplay

Re: MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby _Vincent_ on Sat Apr 28, 2012 3:48 pm

Already checked this, that's why I wrote that I have no log file.
Fonts are installed, of course.
Created win32 prefix for wine, but mta still doesn't want to start.
MTA Server starts w/o any problem.
_Vincent_
Russian Section Moderator
 
Posts: 682
Joined: Wed Aug 26, 2009 12:30 pm
Location: Russia, St. Petersburg

Re: MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby AeroXbird on Sat Apr 28, 2012 5:02 pm

Perhaps something with the visual C++ redists?
I remember having issues with those using wine..
User avatar
AeroXbird
Hustler
 
Posts: 470
Joined: Sun Jun 15, 2008 2:03 pm
Location: /dev/null

Re: MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby _Vincent_ on Sun Apr 29, 2012 3:54 am

Some time ago I had problems with them too, but there were some debug messages telling me which library causes the problem.
I had no such messages neither in the installation process, not when running MTA.
Also tried installing all the redists through winetricks but that has no effect.
I'm still able to play singleplayer, even GTA IV, lol, but not MTA.
Now I'll try to find older versions and try to run them.
1.1 crashes in the same way.
1.0.4 crashes too, but differently.
Just says "fixme:advapi:SetSecurityInfo stub" and then processes of gta/mta hang.
  1. [DEBUG EVENT] 04-29-2012 @ 12:01:35 # CCommands::CCommands
  2. [DEBUG EVENT] 04-29-2012 @ 12:01:35 # CCore::CCore
  3. [DEBUG EVENT] 04-29-2012 @ 12:01:35 # CDirect3DHookManager::CDirect3DHookManager
  4. [DEBUG EVENT] 04-29-2012 @ 12:01:35 # CDirectInputHookManager::CDirectInputHookManager
  5. [DEBUG EVENT] 04-29-2012 @ 12:01:35 # CMessageLoopHook::CMessageLoopHook
  6. [DEBUG EVENT] 04-29-2012 @ 12:01:35 # CSetCursorPosHook::CSetCursorPosHook
  7. [DEBUG EVENT] 04-29-2012 @ 12:01:35 # CDirectInputHook8::CDirectInputHook8
  8. [DEBUG EVENT] 04-29-2012 @ 12:01:35 # CDirect3DHook9::CDirect3DHook9
  9. [DEBUG EVENT] 04-29-2012 @ 12:01:35 # Direct3D9 hook applied

Found another guy who has the same issue.
http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=30539
P.S. I guess, the conversation moved here viewtopic.php?f=104&t=42805
_Vincent_
Russian Section Moderator
 
Posts: 682
Joined: Wed Aug 26, 2009 12:30 pm
Location: Russia, St. Petersburg

Re: MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby x86 on Thu May 03, 2012 12:24 pm

There are more issues with Ubuntu 12.04
User avatar
x86
Dutch Section Moderator &       MTA Contributor
 
Posts: 336
Joined: Sun Aug 24, 2008 8:50 am

Re: MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby _Vincent_ on Thu May 03, 2012 12:52 pm

http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=30539
Somebody assumed that this issue is caused by the same thing as some SC II issue.
New Ubuntu is a real pain in my ass lol
_Vincent_
Russian Section Moderator
 
Posts: 682
Joined: Wed Aug 26, 2009 12:30 pm
Location: Russia, St. Petersburg

Re: MTA 1.3 won't start on Ubuntu 12.04

Postby Blokker_1999 on Fri May 04, 2012 1:50 pm

It is a bug in Ubuntu 12.04 or it's version of wine (1.4). See https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/978678

You can work around it by issueing the following command on the console:

  1. echo 0|sudo tee /proc/sys/kernel/yama/ptrace_scope


Please note that this is a temporary workaround and that the Ubuntu dev team needs to come up with a real fix.
No keyboard detected.
Press F1 to continue.
User avatar
Blokker_1999
Godfather (The MTA Team)
 
Posts: 2489
Joined: Sat Feb 15, 2003 6:25 am
Location: Tielen Belgium
Gang: oMg


Return to Client

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests